utorak, 8. listopada 2013.

Ibišević: Vjerujemo u sebe i nadam se velikom slavlju nakon meča sa Litvanijom



Shodno karantinu, Vedad Ibišević, napadač BiH i njemačkog Stuttgarta odlučio je organizirati druženje sa novinarima, kako pripadnici „sedme sile“ ne bi bili uskraćeni za njegovo mišljenje pred najvažnije duele za izabranike selektora Sušića na putu ka velikom takmičenju u Brazilu

„U petak nam neće biti lako sa Lihtenštajnom. Favoriti smo, ali to ćemo morati dokazati na terenu. Ipak, ako odigramo kako možemo, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje“, kazao je Ibišević za Anadolu Agency, naglasivši:
„Nakon utakmice sa Lihtenštajnom razmišljat ćemo o Litvaniji. To će biti još teži ispit za nas. Svakog protivnika moramo poštovati i ne smijemo podcijeniti“.

Ibišević je i pored opreza uvjeren da će BiH 15. oktobra u Kaunasu i zvanično ovjeriti učešće na SP.

„Naša forma je usponu, na pragu smo plasmana na Mundijal, i učinit ćemo sve da ostvarimo najveći uspjeh u dosadašnjoj historiji reprezentacije BiH, to jeste da pobijedimo u posljednja dva kvalifikacijska meča, kako bi izbjegli baraž. Želimo kao prvi iz grupe na SP i to nije tajna. Sve je u našim rukama. Vjerujemo u sebe i nadam se velikom slavlju nakon meča sa Litvanijom“,  rekao je Ibišević.


- Slavlje u otvorenom autobusu? -
I danas na Ilidži potvrđeno je da će se reprezentativci BiH odmah nakon utakmice u Kaunasu uputiti čarter letom ka Sarajevu, gdje bi trebali sletjeti oko 1:20 sati 16. oktobra.

„Niko još ne želi razmišljati o načinu na koji ćemo slaviti, sve dok i zvanično posao ne bude obavljen.  To ćemo lako organizirati u nekoliko sati ukoliko pobijedimo u Kaunasu. Nije isključeno da se reprezentativci i stručni štab provezu otvorenim autobusom kroz glavni grad, odmah po slijetanju u Sarajevo. No, otom-potom“, rekli su u stručnom štabu reprezentacije BiH za Anadolu Agency.


Izvor: agencije

www.klick-ba.com


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.